Web browser test - Samsung seria F (2013) - Dual-Core

Prezentări / Teste exhaustive pe subiecte: Smart Hub 2.0, Mediaplayer, Browser, Filme online, Smart touch şi altele.

Web browser test - Samsung seria F (2013) - Dual-Core

Mesajde sammy » 11 Apr 2013, 21:31

Anul acesta Samsung a dotat toate televizoarele SMART cu procesoare dual-core şi quad-core (de la F7000 in sus). Aici puteţi găsi informaţii cu privire la tipul de procesor existent la un anumit model. Doar modelele non-SMART au rămas pe single-core.
Mi-am propus să fac o prezentare generală a browserului inclus intr-un TV SMART cu procesor Dual-Core. Sincer vă zic că habar nu am daca procesoarele dual-core diferă între ele ca performanţă pe nucleu, frecvenţă în MHz, cache... sau orice alte proprietăţi cu care suntem obişnuiţi la procesoarele desktop sau laptop. Nu am nicio informaţie despre modelul de procesor. Presupun doar că este o produs de Samsung, fiind mai degrabă un chip ce cunoaşte un sistem de operare (poate un mini-Linux) adaptat/compilat pentru aceste TV-uri.
Aşa că nu-mi rămâne, decât să presupun (şi sunt sanse mari să am dreptate) că toate modele F cu procesor dual-core se comportă exact la fel. Începand cu modelele HD Ready - F4500 şi până la F6500, toate vor rula în browser exact la fel, cum este prezentat în acest topic. Aşadar să vedem...:


Smart Touch


Telecomanda smart-touch este de mare ajutor, atât pentru control TV, dar în special pentru web browser. Este inclusă în pachet chiar şi la modelul de 32 inch.
  • Are un touchpad sensibil, precis cu care faci şi click. Câteodată prin faptul că apeşi pe suprafaţa touchpad-ului, mişti fără să vrei şi cursorul pe ecran, şi deci ratezi câte un click pe buton, dar este vorba de obişnuinţă. Deci smart-touch nu are "TAP" cu care ne-am obişnuit la touchpad de laptop, ci are CLICK, pe toate lateralele cu menţiunea că clickurile de jos sunt pentru "RECOMM"/"SEARCH", în care găseşti istoricul acţiunilor tale pe TV - fie site, fie canal TV.
  • Scollbars: vertical şi orizontal, şi mai ales controlabil, rapid, "responsive", precis, este "cireaşa de pe tort".
  • Tasta "RETURN/EXIT" de pe smart-touch (nu mai tot repet că-i telecomandă - de acum îi zic folosind această prescurtare) are rol de "BACK" in browser. Utilă şi această "scurtătură"
  • Smart-touch are microfon încorporat, pentru comenzile vocale. Nu prea găsesc acest "future" util, însă este doar părerea mea. DAR nu i se poate reproşa că nu are!
  • În interfaţa SMART, smart-touch nu are pointer de mouse. Funcţionează pe bază de salt de pe o iconiţă pe alta. La fel, în aplicaţiile din Samsung Apps, nu ştiu nicio aplicaţie care sa recunoască acest accesoriu.
  • Tasta "More" îţi afişează afişează 3 paneluri cu taste virtuale ce nu există pe smart-touch, dar există pe cealaltă telecomandă:
    Samsung F 2013 Web browser testSamsung F 2013 Web browser testSamsung F 2013 Web browser test
  • Ergonomica si construita din materiale de calitate.
  • NU toate modelele SMART vin la pachet cu această telecomandă. Ca înlocuitor, vă recomand:


PRO:


  • Interfaţă modificată în bine. Butoanele de sus ocupă mai puţin spaţiu.
  • Autocomplet/Suggest-ul tastaturii virtuale a fost mult îmbunătăţit. Observaţi că acesta funcţionează şi ca autocomplete pentru address bar-ul browserului, cât şi in timpul cautării pe google (în timp ce tastăm ceea ce căutăm).
    Samsung F 2013 Web browser testSamsung F 2013 Web browser testSamsung F 2013 Web browser testSamsung F 2013 Web browser test

  • Se poate seta un Zoom de: 50%, 75% (eu aşa prefer), 100%, 125%, 150%, 200%, 300%, Fit to screen, Custom.
    Samsung F 2013 Web browser test
  • Setarile browserului:
    Samsung F 2013 Web browser testSamsung F 2013 Web browser testSamsung F 2013 Web browser test

  • Suport îmbunătăţit pentru tastatură. Pot folosi tasta Shift pentru a scrie caractere speciale (de ex. @#$...). Versiunea anterioară de browser îmi făcea probleme când vroiam să-mi completez parola ce conţine litere (mari, mici), cifre şi caractere speciale. Pentru caractere speciale, trebuia să ma opresc din tastatul de la tastatură şi să folosesc tastatura virtuala pentru a le completa. Era cam nasol. Acuma se pare ca problema a fost rezolvată.

  • Se poate activa PIP.
    Samsung F 2013 Web browser test
  • Ruleză filme online - Vezi aici testul complet!

CONTRA:


  • Nu pot deschide mai mult de 2 tab-uri simultan. După ce deschid al 2-lea tab, butonul "New Tab +" devine inactiv. Nu ţine cont nici de conţinutul primelor 2 tab-uri, să pot presupune că are o limita de performanta. Chiar dacă am deschise 2 tab-uri în care nu am deschis niciun site, tot nu pot deschide al 3-lea.
    Samsung F 2013 Web browser test

Concluzie:


Web browserul este mai perfomant / stabil decât al seriei E (2012) însă NU se ridică la nivelul unui PC. Până la urmă discutăm de un browser pe TELEVIZOR. Trebuie să știți să faceți diferența și să nu aveți așteptări că un TV va înlocui laptopul/desktop-ul etc.


Te intereseaza si aceste subiecte:




14
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!


Înapoi la Teste si prezentari pe subiecte - Seria F 2013

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

Despre noi

Comunitatea detinatorilor de televizoare Samsung.

cron
Adaptor audio optic la RCA, toslink la jack. Decodor Dolby Digital si DTS.
Inchide