Smart Hub

Prezentări / Teste exhaustive pe subiecte: Smart Hub 2.0, Mediaplayer, Browser, Filme online, Smart touch şi altele.

Smart Hub

Mesajde sammy » 30 Apr 2013, 20:41

Televizoarele Samsung seria F vin cu un smart hub nou, având 3 home page-uri (sau screen-uri, cum vreţi să le ziceţi): "Social", "Apps" şi "Photos, Videos & Music", având traducere în Română ca: Social, Aplicaţii şi Foto, videoclipuri şi muzică. În continuare am să le prezint în Română, probabil având o mai bună înţelegere.

Social:
Samsung 2013 SMART HUB Review

Găsim secţiunea "Populare", afişând (în acest moment) 4 clipuri YouTube. Mai jos este "Apeluri recente", cu referire la apeluri Skype. În meniul SMART sunt afişate corect diacriticele, dar se folosesc multe prescurtări, de exemplu: "Con. cu contul Skype pt. a utiliza un apel video. Sel. aici pt. a vă conecta.". În partea de jos a ecranului sunt 4 tab-uri: "Alegerile priet.", "Populare", "Prieteni", "Apel video".

Aplicaţii:
Samsung 2013 SMART HUB Review

În stânga sus este micul ecran PIP în care puteţi vedea canalul TV curent selectat. Apoi sunt afişate aplicaţiile recomandate: VOYO.RO, Seenow, Cinemagia, Automarket, Social TV (unde sunt grupate tweet live, facebook, twitter şi Skype). În această secţiune apare un ecran PIP mai mare, însă sunt 3 moduri de vizualizare posibil de selectat. Toate aplicaţiile menţionate sunt preinstalate şi nu se pot dezinstala.

Alte aplicaţii preinstalate: Kids, Fitness, Facebook, Fitness VOD, Skype, Twitter, WebBrowser, peTeava, Eva, ŞtirileProTV, Curs valutar (BNR), Gândul.info, Prosport.ro, ComputerGames, Adevărul, Youtube.
Aceste aplicaţii se instalează imediat ce TV-ul are conexiune la internet, deci poate accesa serverul de SMART. Aplicaţiile SMART diferă de la ţară la ţară, existând un sistem simplu de recunoaştere a locaţiei TV-ului (probabil pe bază de IP).
Acestea se pot dezinstala de către utilizator.

Foto, videoclipuri şi muzică:
Samsung 2013 SMART HUB Review

În partea de sus sunt afişate ultimele 8 clipuri video sau alt conţinut media (poze, muzică) rulate pe TV, fie ele din reţea sau de pe un dispozitiv USB (stick sau HDD extern).
Jos găsim 5 tab-uri: Fotografii, Videcl., Muzică, TV înregistrat, Întregul conţinut.

Topic în curs de completare...

4
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

SMART 2.0 - Afişează avertizări pt. lucrări de întreţinere

Mesajde sammy » 29 Iun 2013, 20:42

SMART 2.0 anunţă utilizatorii când şi cât vor ţine lucrările de mentenanţă ale serverului de SMART. Mesajul din următoarea imagine apare chiar dacă vizionam un film cu media playerul TV-ului, sau dacă am accesat SMART HUB-ul, sau te uiţi la posturi TV.
Este important că utilizatorul unui SMART TV nu poate rata această informare, pentru că au fost multe întrebări legate de dispariţia aplicaţiilor din SMART HUB (chiar dacă ulterior acestea au reapărut din senin, la fel cum au dispărut), sau unele aplicaţii afişau mesaje de eroare.

Deci probabil Samsung bagă în seamă anumite "reacţii" ale clienţilor, mai ales dacă vânzătorii/importatorii au de-aface cu un număr de retururi pentru probleme de genul. Pun pariu că mulţi au sunat la Samsung România să întrebe ce SMART TV este, dacă apar erori de genul :)
Măcar dacă ar fi informaţi cu privire la multe alte aspecte...

Iată mesajul:
SMART 2.0 - Mesaj lucrari de mentenanta si indisponibilitate

4
2
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Re: Smart Hub

Mesajde cosmin2244 » 24 Noi 2013, 16:23

Salut dar imi poti spune si mie de ce nu vine interfata smart tv cu cele 5 pagini cum arata pe afara ''Five main screens are central to the design — On TV, Movies & TV Shows, Photos & Video, Social, and Apps'' si la noi decat cu 3 ferestre ?
Daca la contul de smart tv o sa aleg alta tara o sa imi dea si celelalte pagini on tv si movies and tv shows ?

Astept raspuns ,
Multumesc !

0
0
cosmin2244
Nou pe forum
 
Mesaje: 6
Membru din: 15 Iun 2013, 08:19
Localitate: Poiana Campina

Re: Smart Hub

Mesajde sammy » 24 Noi 2013, 17:54

Salut. După cum vezi, SMART-ul TV-urilor conectate la internet din România au aplicații specifice (ProTV, Voyo, etc.). TV-ul este redirecționat automat spre un server custom RO.


Te intereseaza si aceste subiecte:




0
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Re: Smart Hub

Mesajde raducanmihai » 21 Dec 2013, 21:27

Legat de asta am incercat eu urmatoarele: am instalat un VPN (Tunnelblick, OpenVPN) pe un MacBook Air, m-am conectat cu MacBook-ul la net (LAN), am creat un WiFi hot spot si am incercat sa ma conectez cu TV-ul la acest hot spot. Am vrut sa vad ce se intampla. Din pacate, pe Mac e un pic mai complicat si m-am impotmolit. Inca mai caut o rezolvare. Daca nu reusesc o sa incerc pe celalalt laptop cu Windows.

0
0
TV: Samsung UE40F6470
Soundbar: Samsung H450
Imprimantă: Samsung M2070-FW
Telefon: Samsung Galaxy S7
Tabletă: Nexus 7
Laptop: MacBook Air 13"
Avatar utilizator
raducanmihai
Informat
 
Coeficient: 27 (votes: 45)

Mesaje: 51
Membru din: 12 Dec 2013, 06:24

Accesorii televizoare



Re: Smart Hub

Mesajde sammy » 21 Dec 2013, 21:38

Să înțeleg că tu vrei să fentezi conținutul SMART-ului fără să faci setări avansate TV-ului. Adică vrei să-l păcălești cu ajutorul unui router / proxy... chestii de astea?

0
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Re: Smart Hub

Mesajde raducanmihai » 22 Dec 2013, 11:08

Exact. Ideea era urmatoarea: dau drumul laptopului (conectat fizic, cu cablu la internet), pornesc VPN-ul si aleg sa ies in USA, de exemplu, creez un WiFi hot spot (cu wireless-ul integrat al laptopului) la care ma conectez cu televizorul. Teoretic, televizorul va vedea ca sunt in USA si imi va afisa SmartHub-ul de acolo.

Asta e ce vreau. Dar sunt 2 probleme.

1. Dupa ce m-am conectat la net, am iesit prin VPN unde am vrut, trebuie sa partajez acea retea, sa o dau mai departe spre wireless. Altfel, mi se intampla ca acum, Calculatorul conectat la net, Tv-ul conectat la calculator dar nu are iesire la net. Am gasit ceva pe net (chiar e explicat procesul pas cu pas) dar nu mi-a iesit.
2. Eu am card CI de la UPC. Nu stiu daca nu cumva tine cont si de informatiile de pe cardul ala si, pe langa IP, verifica si ceva info de pe card.

Dupa cum am spus, eu am incercat cu un VPN gratuit pe un MacBook Air. VPN-urile la care platesti, pe langa viteza mult mai buna si stabilitate, au si setarile astea pe care ma chinui eu sa le fac la un click distanta. Pe OS X e un pic mai complicat daca nu stii ce si cum. Si nu ma refer la setari de genul sa dai click si sa bifezi ceva. Sunt linii de comanda cam cum erau in MS-DOS (pentru cine isi aminteste) in care trebuie sa stii ce faci. Si eu nu prea stiu :shock:

0
0
TV: Samsung UE40F6470
Soundbar: Samsung H450
Imprimantă: Samsung M2070-FW
Telefon: Samsung Galaxy S7
Tabletă: Nexus 7
Laptop: MacBook Air 13"
Avatar utilizator
raducanmihai
Informat
 
Coeficient: 27 (votes: 45)

Mesaje: 51
Membru din: 12 Dec 2013, 06:24

Re: Smart Hub

Mesajde roraly » 02 Feb 2014, 14:20

Am ceva remarci cu privire la Smart Hub-ul curent, pe care il folosesc destul de des.
Nu stiu cum arata tab-urile Smart pentru celelalte tari, dar cel de Romania se observa ca e inca la inceput si ca mai are de imbunatatit la capitolul practicabilitate. Din punctul meu de vedere, din cele 3 tab-uri, doar cel din mijloc ce afiseaza panelul cu aplicatii este util. Nu folosesc primul tab (social- skype, apel video, cu ce? iar facebook-ul nu e inca ok functional) si nici ultimul (cel in care afiseaza un istoric a ce a fost accesat curand). Sunt curioasa daca cineva le foloseste, chiar si sporadic. Eu as fi lasat, ca pe Android de exemplu, posibilitatea ca utilizatorul sa isi extinda aplicatiile pe care vrea sa le vada si in ce tab vrea el :D

Administrarea/organizarea panelului (tab-ul din mijloc) ce afiseaza aplicatiile nu este, inca, intuitiva. Ca sa gasesc optiunea "Editare Aplicatiile Mele" mi-a luat vreo 10 min. Asta dupa ce m-am plimbat peste tot (inclusiv in aplicatia Samsung Apps) ca sa imi dau seama ca se acceseaza de la "Mai multe apl." (!?), o optiune text aflata in josul ecranului, ce aduce mai mult a ceva insignifiant. Aceasta deschide un panel unde cea mai IMPORTANTA optiune denumita Optiuni :) se afla in coltul display-ului, si accesibila doar prin sageti, daca nu gresesc.
Eu as fi folosit macar un buton principal de pe telecomanda (de exemplu A , cu rosu), pe care l-as fi denumit Administrare aplicatii, si l-as fi pus in panelul principal. La Editare Aplicatii, am observat ca se foloseseste acelasi marcaj "X", atat pentru mutare cat si pentru eliminare din panel. La Stergere, nu iti dai seama daca aplicatiile le si dezinstaleaza de pe Smart, sau doar le sterge din panel, dar voi verifica, banuiesc ca a2a varianta.

Sugestia mea catre Samsung: un singur loc de unde poti controla aplicatiile, indiferent ca e vorba de instalare / dezinstalare / editare / aranjare etc. si accesibil direct de la buton telecomanda din main panel :D Cum este de exemplu pe Android: accesezi Applications, de unde ai direct, impreuna, optiuni de Edit (muti/ordonezi ) sau Uninstall (marcaj), grupare pe folder. Bine, nu putem compara, Smart-ul e inca in faza incipienta, dar ca idee..

Printre altele, ma intreb ce aplicatii se folosesc cel mai des in Smart Hub-ul din Romania, si care sa fie accesate macar de 2-3 ori pe saptamana. Eu de exemplu, pe langa HBO Go/Voyo/Youtube, mai folosesc si aplicatiile: Descopera, Fitness, Weather Channel, Cinemagia. Browser si Facebook aproape deloc. Alte aplicatii pe care le-am instalat ptr un scop anume (gen aplicatia PLEX) le folosesc doar cand am nevoie.

Una peste alta, sunt curioasa de evolutia Smart pentru seria H. Sper sa vina cu imbunatatiri macar din aceste puncte de vedere. Inca ma surprinde ca nu au de gand sa treaca pe Android, pe termen lung ar iesi mai bine, mai ales in privinta compatibilitatii.

4
0
UE32F5570 / BD-F5100
Avatar utilizator
roraly
Cunoscător
 
Coeficient: 22 (votes: 34)

Mesaje: 147
Membru din: 17 Dec 2013, 12:57

Re: Smart Hub

Mesajde sammy » 02 Feb 2014, 20:40

Folosesc eu al 3-lea panel, când nu termin un film și vreau să-l pornesc din nou... să nu "parcurg" calea Source > DLNA Server > Video > Video > External HDD > Filme > HD > <Caută filmul> > Folder > MKV...
DAR, chiar și așa uit de "Recent played", ține de obișnuință.
Aplicații SMART, folosesc puțin de tot... Meteo... pentru mine termenul "SMART" este dat de facilitatea de a rula filme din rețea. Aș vrea ca această parte să fie optimizată semnificativ. Au "baza", adică decodarea MKV și nu au inclus opțiuni de media player mai practic. Subtitrare, ISO... adică să lucre puțin. Cred că implementarea neoptimizată din Smart HUB se reflectă și în incapacitatea unui player mai OK.
Din ce am văzut seria H nu "excelează" (nu are Excel :lol: )
Avantajul Samsung este dat și de faptul că ceilalți producători sunt cumva "și mai slabi" pentru că altfel ar fi o problemă mai "spinoasă".
O să se vadă acu' în 2014 dacă Samsung pierde piața în favoarea altor producători. Media playerul va fi prima opțiune ce o voi testa. Păi cum este posibil să avem probleme de decalare sunet la seria F când la E nu erau așa ceva...

4
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Re: Smart Hub

Mesajde roraly » 05 Feb 2014, 22:52

Asa e, cred ca majoritatea isi doreste de la Smart sa insemne in primul rand streaming video prin retea, iar asta ar implica un media player impecabil. Cu toate acestea, problemele pe care le are media player-ul acum, eu le consider cat de cat acceptabile. Poate si datorita faptului ca e primul tv led, smart, pe care il am :D
De la Smart, in viitorul apropiat, ma astept totusi si la aceasta orientare catre zona aplicatii, care pot inlocui/prelua pe cele pe care le rulam acum cu smartphone-ul, fie ca sunt media streaming sau nu. Nu mai zic de cea mai mare asteptare, browserul de smart sa ia locul browserului de PC.

0
0
UE32F5570 / BD-F5100
Avatar utilizator
roraly
Cunoscător
 
Coeficient: 22 (votes: 34)

Mesaje: 147
Membru din: 17 Dec 2013, 12:57


Următorul

Înapoi la Teste si prezentari pe subiecte - Seria F 2013

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

Despre noi

Comunitatea detinatorilor de televizoare Samsung.

cron
Adaptor convertor audio toslink la rca.
Inchide