Media Player - Seria F (2013)

Prezentări / Teste exhaustive pe subiecte: Smart Hub 2.0, Mediaplayer, Browser, Filme online, Smart touch şi altele.

Media Player - Seria F (2013)

Mesajde sammy » 06 Apr 2013, 18:36

Vă prezint media player-ul integrat în televizoarele Samsung seria F, producţie 2013.
Având în vedere "istoria" seriilor precedente (D, E), îmi permit să generalizez această prezentare pentru că toate modelele (entry-level sau high-end) au acelaşi player integrat. Indiferent de costul TV-ului, seria F are acest media player, prezentat în cele ce urmează.

Există totuşi o diferenţă, dar care nu ţine neaparat de player: are sau nu rețea, este ConnectShare (doar USB-uri) sau AllShare (acces fişiere multimedia din reţea).

Încep cu aspectele pozitive, unele "moștenite" de la seriile anterioare


  • Rulează fişiere MKV Full HD (1080p), HD Ready (720p). La fel si fișiere mari MKV, remuxate din bluray (fişiere de zeci de GB).
  • Modelele de televizoare 3D suportă Half SBS şi Half OU.
  • Fişierele DivX, Xvid, MP4 nu sunt o problemă.
  • Poţi vizualiza poze (în principal fişiere JPEG), inclusiv în mod prezentare (auto-slider).
  • Poţi asculta muzică (fişiere MP3). Recunoaşte fişiere playlist (winamp).
  • Decodează sunetul digital DTS şi Dolby Digital, face downmix din sunetul 5.1 (sau chiar 7.1) la sunet stereo. Nu o să ai probleme cu sonorul la rularea MKV-urilor, majoritatea având sunet DTS.
  • Încarcă şi afişează subtitrările direct din MKV, dar poți pune în directorul filmului un fișier de subtitrare extern și atunci o încarcă pe aceasta.
  • Pentru DivX-uri se pot utiliza fişierele .SRT pentru subtitrare.
  • Televizoarele SMART (cele care au şi suport pentru reţea) rulează şi filme partajate (share-uite) în rețea.
    Daca vrei să rulezi filme din LAN (rețeaua locală) poți opta pentru unul din NAS-urile:
  • Poți atașa pe portul USB un stick USB sau HDD Extern, portabil sau nu, cu alimentare direct din USB în cazul celor de 2,5".
... Cu acest media player, Samsung te scuteşte (în mare măsură) să mai dai banii pe media player extern.

Poze cu opţiunile mediaplayerului


Media player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test PrezentareMedia player Samsung Seria F 2013 Test Prezentare



Ce diferențe sunt față de media-playerul prezent în seria E (EH/ES), din 2012?


Interfața... sincer vă zic că pe mine nu mă "încălzește" cu nimic o interfață nouă, pompoasă iar când vine vorba de progres ca funcţionalitate, constat doar următoarele:
  • Modificare meniu Tools. Trece de pe verticală, pe ... orizontală. Au regrupat opțiunile.
  • Rotate la vizionare filme... Poate este pentru filmările cu smartphone-ul, adică pe verticală (se vede în clipul youtube ce fac cu acel rotate)
  • Acum recunoaşte 8 subtitrări încorporate în MKV, din care puteţi alege. Până acum știa 5, dar era bine să aibă acces la toate. Sunt MKV-uri care au 10 subtitrări iar Româna este penultima (să zicem), şi nu poate fi selectată.
  • Au rezolvat (parţial) problema cu hibernarea HDD-urilor ataşate NAS-urilor (Network Attached Storage). De ce parțial? Pentru că până acum, la seria E, dacă HDD-ul meu atașat serverului intra în sleep (hibernare), când vroiam să pornesc un film (sau să dau resume dupa ce-l lăsasem 10 minute pe pause), TV-ul stă puțin, vede că serverul nu-i furnizează datele și... apare o eroare "Server disconnected" => "Eject" din film iar serverul dispare din lista surselor (tasta Source de pe telecomandă). Nu mai este disponibil decât dacă opresc și pornesc TV-ul! Degeaba HDD-ul atașat serverului s-a "trezit" între timp. TV-ul a anulat serverul ca sursă. Acum... dacă rulez filmul, îl las pe pause până intră HDD-ul în sleep și dau resume, TV-ul din nou NU așteaptă suficient de mult să pornească HDD-ul, dă aceeași eroare DAR NU DISPARE DIN LISTA SURSELOR DISPONIBILE. Deci nu mai trebuie repornit TV-ul. Un alt aspect pozitiv este că dacă dau drumu la film și HDD-ul este în sleep (deci nu ma refer la "Resume"), în acest caz TV-ul nu dă eroare, HDD-ul apucă să iasă din sleep și nu am probleme. Deci cel puțin pentru mine este ok că nu mai trebuie să repornesc TV-ul.
  • Apare o opțiune în meniu cum că aș putea rula conținut multimedia cu sursă Web... Poate cloud? (Google drive?) - Trebuie să studiez și revin cu detalii (se vede în clip opțiunea).
    Samsung_Media_Player_2013_F_Test_Web_Storage.JPG

Ce nu au făcut? La ce nu s-au gândit?


  • Setări subtitrare: mărime font; poziția pe verticală a subtitrării
  • Toate setările (regional settings, Subtitle sync etc.) să apară și pentru subtitrările incluse în MKV!
  • Posibilitatea de a încărca o subtitrare ce este într-un fișier cu nume complet diferit de film. Un "browse for file"... Această opțiune am văzut-o eu mai demult pe un DVD Player Philips!
  • Rămâne aceeași limitare - fișierele de subtitrări externe (.SRT) TREBUIE să fie denumite exact ca și fișierul filmului! (case-sensitive, tipic Linux). De exemplu, dacă filmul este Noul_Meu_filM.MKV, atunci fișierul de subtitrare trebuie OBLIGATORIU să fie Noul_Meu_filM.SRT.
  • Ziceam că "Acum afișează 8 subtitrări incluse în MKV..." - de ce nu toate?
  • Nu Rulează ISO (DVD si Bluray), chiar dacă la seria D (2011) accesa ISO-uri DVD dar nu știa de meniu și nu puteai porni filmul. Acuma este drept că DVD-urile au trecut în muzeu, dar sunt destul ISO-uri.

Aici puteți vedea un clip în care prezint cam tot ce știe media playerul unui TV din seria F


(nu uitati sa setati calitatea clipului pe HD, pentru a vedea in detaliu optiunile)


Poate un update va rezolva lipsurile menționate. Dar și aici tot "istoria" ne-a învățat că nu prea putem avea așteptări! După ce apare o serie nouă, modelele vechi nu mai beneficiază de acelaşi suport.

Acest review a fost făcut cu ajutorul unui Samsung 32F6400 (Aici găseşti un review complet pentru modelele F6400).




Te intereseaza si aceste subiecte:




14
2
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Re: Mediaplayer - Seria F (2013)

Mesajde Edido » 06 Apr 2013, 20:00

Multumim pentru prezentare.
Asadar nu e o diferenta asa de mare intre seria E si F...cel putin pe partea de media player sigur nu :roll: Am avut eu o banuiala :)
Cele mai des amintite probleme ( ISo si subtitrari ) tot nu le-au rezolvat. Banuiesc ca meniul pe orizontala sau verticala si interfata putin modificata ( colorata ) nu reprezinta - pentru cei mai multi dintre noi - un lucru pentru care am da mai multi bani. In orice caz cred ca problema cu ISo nu va fi rezolvata nici la seria din 2014 :roll:

2
0
40ES6800 - Argintiu
Edido
Experimentat
 
Coeficient: 20 (votes: 31)

Mesaje: 185
Membru din: 12 Ian 2013, 09:48

Re: Mediaplayer - Seria F (2013)

Mesajde sammy » 06 Apr 2013, 20:40

Am incercat sa fiu cat de cat obiectiv cand am facut prezentarea, pentru ca eu gandesc cam asa...:
- subtitrarea o vad ok, niciodata nu am avut probleme reale din cauza subtitrarii. Ma deranjeaza mai degraba faptul ca este un "mizilic" sa faca din small/standard/large o setare de marime a fontului in cifre. Ei nu nu cred ca stiu cati au intrebat de treaba asta.
- vad filme din retea, un mare avantaj pentru minte
- nu "ravnesc" deloc dupa ISO-uri bluray, pentru ca-i vorba de multi GB. De ISO-uri DVD nici nu ma ating, pentru ca au rezolutia de PAL... Chiar si la MKV-uri eu iau in 95% din cazuri cele de 720p.
- am scapat de problema repornirii TV-ului daca HDD-ul de pe NAS apuca sa intre in sleep. Pana acum de cate ori dadeam drumu la un film stiam ca de fapt ii dau drumu prima oara sa porneasca HDD-ului, apoi reporneam TV-ul, apoi selectam din nou filmul. Era cam enervant. De acuma este ok.

Apoi sunt curios sa vad ce-i cu optiunea aia Web la player...

O noutate pentru mine, doar ca inca nu am ajuns la web browser, este ca se pare ca am scapat de o problema spinoasa: restartare-browser-youtube-t11.html. Mai exact, eu am un clip pe youtube, de 1 ora, care pe 32ES5500, si pe 32EH5300, si pe 40ES6100 se restarta FARA EXCEPTII undeva la minutul 5.
Pe 32F6400 a mers aseara de vre-o 3 ori si azi de vre-o doua ori, fara restartarea browserului :D
Dar sunt off-topic... despre asta discutam intr-un topic dedicat web-ului.

Revenind la player ce sa zic? Pentru mine totul este OK.

0
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Re: Mediaplayer - Seria F (2013)

Mesajde Edido » 16 Mai 2013, 20:51

Da, chiar asta spuneam si eu...media playerul este excelent si la seria E ( cu acele mici "scapari " care pe mine nu ma deranjeaza deloc ). Pentru mine faptul ca vad tot cea ce vreau din retea ( fara cabluri su alte "acareturi" ) este un lucru extraordinar. Si acum sa fim cinstiti: Samsung are unul din cel mai bune media playere... cu meniu pe verticala sau orizontala...dar asta chiar nu mai conteaza :D

0
0
40ES6800 - Argintiu
Edido
Experimentat
 
Coeficient: 20 (votes: 31)

Mesaje: 185
Membru din: 12 Ian 2013, 09:48

Re: Media Player - Seria F (2013)

Mesajde sammy » 16 Mai 2013, 20:51

Update topic. Am completat prezentarea.

0
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Accesorii televizoare



Re: Media Player - Seria F (2013)

Mesajde S3by » 25 Sep 2013, 02:46

Vad in filmulet ca accesezi filmele din "Network". Mai exact ai un NAS... as vrea sa stiu (daca e posibil) cum pot sa accesez filmele din folderele Shared de pe un PC din retea? Pana acum imi apare doar playlistul din Windows media player... deci doar filme suportate de WMP.

Stiu ca ar trebui sa folosesc software-ul allshare pe pc, dar cel putin pe site-ul oficial nu prea mai este disponibil.... http://www.samsung.com/global/allshare/ ... rePCSW.exe
Chiar si cu asta am vazut pe net tutoriale si se pare ca tre sa pornesc din aplicatia de pe pc filmul, eu voiam sa vad lista de filme shared direct in meniul TV cum ai tu "Network"

0
0
S3by
Nou pe forum
 
Mesaje: 9
Membru din: 30 Iun 2013, 14:47

Re: Media Player - Seria F (2013)

Mesajde adi_krusell » 25 Sep 2013, 09:23

Salut.
Poti descarca "Allshare" pentru Windows de aici.
Exista si alternative pentru a transforma PC-ul tau in server DLNA:
- Serviio;
- Plex Media Server, impreuna cu aplicatia "Plex" din "Samsung Apps".
Fiecare are avantaje si dezavantaje. Poate te ajuta si aceasta sectiune.
Succes.

4
0
UE40ES7000SXXH/SEK-1000/DIGI Smart CAM CI+ HD/Humax DIGI+C HD/A.C.Ryan PlayON!HD/Synology USB Station 2/ZyXEL NSA310/Nexus 7/Samsung Galaxy S4 I9505
"Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica: Nu merge nimic si nu stiu de ce."
Avatar utilizator
adi_krusell
Expert
 
Coeficient: 279 (votes: 480)

Mesaje: 696
Membru din: 17 Sep 2012, 11:37

Re: Media Player - Seria F (2013)

Mesajde uber » 11 Oct 2013, 09:06

Din cate stiu, au inlocuit AllShare cu Samsung Link (link.samsung.com).

Il instalezi, si dupa o sa-ti apara in lista de Sources la TV folderele din PC.

2
0
uber
Nou pe forum
 
Mesaje: 5
Membru din: 05 Mai 2013, 15:12

Re: Media Player - Seria F (2013)

Mesajde adi_krusell » 11 Oct 2013, 10:58

Asa este. Modificarea a aparut in urma eliminarii serviciilor "Family Story" si "Your Video".
Definitivarea acestor modificari si problemele din ultima vreme legate de "Smart Hub", vor fi remediate cel mai probabil dupa terminarea lucrarilor de mentenanta. Cel putin asta e speranta noastra.

2
0
UE40ES7000SXXH/SEK-1000/DIGI Smart CAM CI+ HD/Humax DIGI+C HD/A.C.Ryan PlayON!HD/Synology USB Station 2/ZyXEL NSA310/Nexus 7/Samsung Galaxy S4 I9505
"Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica: Nu merge nimic si nu stiu de ce."
Avatar utilizator
adi_krusell
Expert
 
Coeficient: 279 (votes: 480)

Mesaje: 696
Membru din: 17 Sep 2012, 11:37

Re: Media Player - Seria F (2013)

Mesajde rivas » 13 Oct 2013, 17:57

ieri am cumparat un 32F5300 si am avut o surpriza neplacuta ! nu citeste fisierele cu extensia . MOV ! pe un tv 37ES6100 puteam vedea aceste filme in format .MOV pina in vara , dupa ultimele upgrade acest lucru nu mai este posibil . Stie cineva ce se intimpla ? Dupa cum am testat noul player este mai slab decit cel vechi ( pt. tv seria E ) pt. ca nu citeste anumite fisiere de tip . avi . N-au mai platit astia de la samsung licentele pt. quick time movie ...

2
0
rivas
Informat
 
Coeficient: 19 (votes: 38)

Mesaje: 70
Membru din: 25 Ian 2013, 11:31


Următorul

Înapoi la Teste si prezentari pe subiecte - Seria F 2013

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

Despre noi

Comunitatea detinatorilor de televizoare Samsung.

cron
Convertor audio 5.1 surround, digital la analog, optic la RCA
Inchide