Despre garantie

Despre garantie

Mesajde adrianoo » 06 Feb 2015, 17:06

Salutari,
O intrebare: Intrarea in meniul de service anuleaza garantia? Ma intereseaza un raspuns 'oficial', daca i s-a intamplat cuiva, nu dupa ce ati citit pe net.

Multumesc.

0
0
adrianoo
Nou pe forum
 
Mesaje: 3
Membru din: 03 Noi 2014, 08:26

Re: Intrebare garantie

Mesajde sup3rfly » 06 Feb 2015, 18:46

Un raspuns oficial nu ai sa primesti niciodata. Dar ca raspuns "oficial", atata timp cat nu modifici nimica si mai ales daca nu strici nimica, nu iti anuleaza garantia.
Nu iti recomand sa schimbi nimica in meniul service, pentru ca daca strici tv-ul din acest motiv....ai sanse foarte mari sa pierzi garantia.

Deci daca nu ai vre-o pila la un service samsung, poti sa intri in meniul service si sa te uiti, dar atata.
Oricum nu inteleg de ce toata lumea vrea sa schimbe anumite setari din acest meniu....

0
0
Samsung 40ES6100 ; Samsung 55JS9000
sup3rfly
Experimentat
 
Coeficient: 62 (votes: 93)

Mesaje: 181
Membru din: 22 Iun 2013, 16:16

Re: Despre garantie

Mesajde sammy » 11 Feb 2015, 08:36

Poate vrea sa vada numarul de ore de functionare sau seria de panel. Accesul la meniul de service anuleaza garantia doar daca cineva (mai putin bine intentionat) ar PUTEA verifica data ultimei accesari alei acestui meniu. Eu inca nu cunosc, "oficial", daca exista undeva memorat intr-un log al TV-ului DACA se pastreaza data si ora ultimei accesari ale meniului de service.
Daca cineva schimba o setare, accidental, iar televizorul devine "caramida" (au fost cazuri in care culorile au fost denaturate sau televizorul nu porneste sau nu vede reteaua etc.) posibil ca cei din service sa-si de-a seama ca a fost "utilizare gresita" si sa anuleze garantia. Dar tot ei au "tool"-urile necesare pentru a rescrie firmware-ul TV-ului (se stie ca un update de firmware este REVERSIBIL doar in service), si poate te pune sa platesti sau pur si simplu accepta realitatea ca omul mai greseste si face un "gest de bine" si nu anuleaza nimic.

Recomandabil este sa nu se acceseze acest meniu decat cu scopuri bine definite si atentie maxima la ce taste apasati pentru ca modificarea accidentala a valorilor s-a tot mentionat pe net.

Neoficial: Accesul meniului de service ce rezulta intr-o problema care necesita service duce la anularea garantiei DACA asa vor muschii celui din service. :)

2
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!



Înapoi la Alte discuţii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

Despre noi

Comunitatea detinatorilor de televizoare Samsung.

cron
Adaptor convertor audio toslink la rca.
Inchide