Delay audio in boxe prin optic digital out (spdif toslink)

Sisteme home cinema, receivere, boxe, conexiuni

Delay audio in boxe prin optic digital out (spdif toslink)

Mesajde realsherban » 16 Feb 2017, 14:49

Buna ziua! Sunt fericitul posesor al unul Samsung 40KU6402, sunt foarte multumit momentan. Dat fiind ca TV-ul nu are jack audio out, am conectat doua boxe Microlab prin audio out SPDIF, cu un decodor Dolby care scoate RCA la boxe. Am o singura problema, este un mic delay intre boxele TV-ului si boxele externe, care creeaza un efect de ecou ce devine repede deranjant la volum mai mare. Exista vreo solutie, fara a investi in alte echipamente? Am mai citit pe forumuri ca s-ar putea rezolva ajustand manual delay-ul din menu-ul secret al TV-ului, dar nu stiu cum sa ajung acolo (am o telecomanda smart, cu putin taste). Stiu ca solutia ar fi sa dau mute TV-ului si sa ramana boxele, dar as vrea sa le pastrez pe ambele pentru ca se aude super. Apreciez orice fel de ajutor :)

Serban

0
0
realsherban
Nou pe forum
 
Mesaje: 2
Membru din: 16 Feb 2017, 14:42

Re: Delay audio in boxe prin optic digital out (spdif toslin

Mesajde sammy » 17 Feb 2017, 08:53

Salut!
De fapt optiunea "Audio delay" ("Intarziere audio") este chiar acolo, la setarile de sunet avansate (este drept), dar se poate accesa de oricine, nu este doar in meniul de service.
Eu chiar l-am folosit si poti sincroniza aproape perfect sunetul.

Problema mea este ca, adaugand delay DOAR la sunet, nu am stat sa observ daca sunetul ramane mult inaintea imaginii, astfel devine deranjanta o noua problema. Actorii vor avea "gura desincronizata" fata de voce, o veche problema la unele serii de Samsung.

Caz concret: aveam TV Samsung din seria D si din seria E. D-ul, pe digital avea sunet perfect sincronizat cu imaginea, iar E-ul, pe acelasi post tv avea sunetul si imaginea usor desincronizat. Cateodata "usor" (cu ghilimele) desincronizat, suficient cat sa apara mai multi pe forum sa se planga de acest "fenomen". Faza e ca nu puteam da si mai mult delay din setarile audio, pentru ca se inrautatea.

Ca si concluzie:
- Baietii astia destepti care au facut softul Samsung, puteau sa se gandeasca si invers, adica setarea sa suporte si valori NEGATIVE. Sa fie ca un balans, frumos pe zero la mijloc, sa poti da audio delay de la -300ms la 300ms, si atunci ii oablă treaba. Dar nu... audio delay este de la zero la nu stiu cat.

Ramane intrebarea mea... ce se intampla cu imaginea? Daca din TV dau audio delay 50ms, imaginea se duce dupa acel delay sau nu?

Treaba asta este valabila indiferent ca folosesti un convertor adaptor audio optic la RCA sau un soundbar / home cinema.

Decodor extern surround 5.1 canale cu DTS si Dolby Digital.

0
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!



Înapoi la Sunet

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

Despre noi

Comunitatea detinatorilor de televizoare Samsung.

cron
Adaptor convertor audio toslink la rca.
Inchide