Aplicatia HBO GO in SMART HUB Samsung

Aplicatii, update-uri.

Aplicatia HBO GO in SMART HUB Samsung

Mesajde roraly » 17 Dec 2013, 13:17

Salut

Ma aflu in posesia unui Samsung Smart TV, model UE32F5570.
Asa cum a mai mentionat cineva pe aici, de cateva zile am observat ca s-a autoinstalat si aplicatia pentru HBO GO (v3.Ro.HBOGO.EU).
Intrucat sunt abonata la UPC, care incepand de vineri ofera suport HBO GO, mi-am luat si aceasta optiune.

Autentificarea a mers ok, am acces la intregul continut.
Problema e ca nu pot avea acces la setarile de subtitrare pentru nici un film pe care il deschid, si in consecinta filmele ruleaza FARA subtitrare, fie ea engleza sau romana. Daca deschid acelasi film de pe un alt terminal (e.g PC) filmul preia subtitrarea automat, deci tind sa cred ca problema nu e la aplicatia HBO GO, ci la softul de Samsung App.
Nu exista nici o optiune pe telecomanda Smart TV-ului care sa deschida vreun meniu din care sa pot activa subtitrarea. Mentionez ca din meniul TV-ului subtitrarea este activata. Altfel nu ar functiona pe programele furnizate. De asemenea, am acces si la aplicatia VOYO, ale carei filme preiau subtitrarea fara probleme.

Problema poate fi intr-o mai mica masura si la HBO GO si la modul cum se executa aceasta aplicatie pe platforma samsung-ului. Din pacate acestia nu au nici un numar de contact, iar sa contactez direct operatorul (UPC) nu s-a dovedit o solutie, pentru ca si pentru ei este un lucru nou. Mai mult m-au incurcat cand am apelat la ei pentru a-mi configura HBO GO-ul, nu stiu sa explice (deocamdata) ce inseamna sa configurezi un terminal, in fine, know-how-ul lor privitor la acest topic este aproape nul si ii inteleg, nu e aplicatia lor. Pana la urma am reusit singura :D. Daca i-as intreba de subtitrare, cred ca ar fi prea mult pentru ei.

Poate fi vorba si de un update de firmware pentru smart tv (doar ptr hbo go). Mi-ar placea sa contactez si pe cineva de la samsung suport, dar nu stiu la ce numar i-as putea gasi. Live chat-ul de pe site-ul http://www.samsung.com/ro/support/model/UE32F5500AWXXH nu pare sa fie alive :D
Daca cineva s-a confruntat cu o astfel de situatie sau este de parere ca poate ajuta cu un sfat, orice sugestie este binevenita !

Multumesc !

2
0
UE32F5570 / BD-F5100
Avatar utilizator
roraly
Cunoscător
 
Coeficient: 22 (votes: 34)

Mesaje: 147
Membru din: 17 Dec 2013, 12:57

Re: Aplicatia HBO GO - Fara subtitrari

Mesajde sammy » 17 Dec 2013, 15:03

Este ok topicul tău aici în secțiunea SMART (cel din secțiunea F l-am șters că nu are rost să dublăm discuția).

Revin mai târziu și cu comentariul pe subiect... să văd dacă am ceva de zis... :)

6
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Re: Aplicatia HBO GO - Fara subtitrari

Mesajde roraly » 17 Dec 2013, 16:20

Multumesc de raspuns, sammy.

Nici o problema, n-am stiut exact unde sa il incadrez.
Tind sa cred ca problema e oarecum noua, deci orice raportare sper sa fie binevenita :D. In alta ordine de idei, UPC operator nou pentru HBO GO, si HBO GO aplicatie noua pentru Samsung Apps. Utilizatorul are nevoie sa le imbine si eventual sa ii mearga ... :)
Acum, dupa ce am mai citit din postarile de aici, mi-am facut o idee mai clara cum ruleaza o aplicatie pe platforma SMART (un subiect nou si ptr mine) si tind tot mai mult sa cred ca e un bug al aplicatiei HBO GO (sau cine stie, vreun feature :D). Nu se poate controla in nici un fel streaming-ul unui film care ruleaza in HBO GO, inafara de Pause/Play si Exit, practic nu exista Settings ! Daca nu ma insel (verific diseara) VOYO, in comparatie, ofera acces la Settings, de fapt intreaga bara de media controls e disponibila
Nu mai zic ca, dintr-un browser obisnuit pe PC, sa incarci HBO GO si sa controlezi platforma Silverlight it's a real pain. M-a surprins putin ca nu ofera suport deloc si paseaza toata responsabilitatea operatorului (care nici el nu stie pe ce lume traieste). Si iata-ma aici cautand suport la Samsung :)

Asadar, cei care aveti Samsung Smart TV si ati incercat HBO GO, mi-ar face mare placere sa sharuim niste pareri, care ne pot ajuta pe toti multumesc !

5
0
UE32F5570 / BD-F5100
Avatar utilizator
roraly
Cunoscător
 
Coeficient: 22 (votes: 34)

Mesaje: 147
Membru din: 17 Dec 2013, 12:57

Re: Aplicatia HBO GO - Fara subtitrari

Mesajde sammy » 17 Dec 2013, 17:53

roraly, am citit cu atenție comentariile tale și încerc să dau cu părerea după ce subliniez câteva dintre frazele tale:
- aplicația voyo afișează subtitrarea
- hbo go nu oferă nici măcar posibilitatea de salt la momentul X, deci fără "derulare", ceea este este ditamai dezavantajul
- dacă nu are scroll, nu mă mir că nu are subtitrare :lol:
- lipsa de settings, măcar cele rudimentare îmi dă impresia de aplicație publicată în forma beta v0.01 build 0 :lol:
- păcat că samsung apps nu are o forma nimimală de validare!
- nu mă mir că operatorul este "pe spate", mai ales dacă suportul vine din partea cuiva care nu are tangență cu smart hub iar hbo go este ceva nou

Știu, nu am ajutat cu nimic vis-a-vis de problemă, dar abia zilele trecute m-am pus și eu să văd ce-i prin aplicația respectivă...

De exemplu eu am găsit inițial la recomandări niște trailer-uri care ulterior nicicum nu am mai reușit să le găsesc :lol:

Practic aștept RDS-ul să devină și ei furnizori de hbo go să pot încerca... Nu m-am abonat la voyo pentru că îs sceptic când vine vorba de imagini HD fluente prin internet. Încă prefer micul meu DLNA...

Sunt curios ce "evoluție" va avea această aplicație.

2
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Re: Aplicatia HBO GO - Fara subtitrari

Mesajde roraly » 17 Dec 2013, 21:10

Tocmai ce am rulat din nou atat HBO GO, cat si VOYO.

Imi cer scuze de la HBO GO daca am lasat de inteles ca nu permite derularea :). Se pare ca intr-o oarecare forma o permite, are 2 butoane ptr salt (tip Rewind si Forward), stabilit la valoare fixa 1 MIN, indiferent de cate ori apesi pe el :D. Sliderul de derulare e vizibil, dar nu ai acces la el. Interfata nu este controlabila din mouse sau tastatura. Cu alte cuvinte, nu este ca pe PC (normal :D). Mai concret, pe un terminal PC, HBO GO mai are si butoane de volum, full screen, acces la slider, si subtitrarea o preia automat. Banuiesc ca la fel e si pe tableta, sau ar fi bine sa fie asa. :)

Am incercat sa atasez o poza cu un screen de HBO GO pe smart, dar vad ca nu mi-o primeste, are mai mult de 300 k, si oricum nu stiu daca pot face public continut HBO GO :). Bara are deci 4 butoane (2 derulare, play/pause si exit), accesibila/vizibila din control telecomanda. Daca ma mai joc si pe alte butoane de la telecomanda , se mai intampla la unul sa deschida un meniu mic stanga de acces PIP sau Web browser, si cam atat. Nu stiu ce sa zic, poate asta e nivelul la care sunt aplicatiile de streaming la momentul asta .
Si la VOYO tre sa rectific: intr-adevar sta mai bine cu derularea (mai multe viteze), dar nu are nici el acces la setari (subtitrari or whatever). Subtitrarea o preia automat, fara sa ma intrebe daca imi doresc :D. Ca o paranteza, VOYO nu mi l-am dorit neaparat, dar magazinul de unde am cumparat tv-ul a oferit si un abonament pe un an ptr VOYO, ceea ce mi-a parut cool. Nu dau nume sa nu fac reclama :D. Are ceva filme, nu sunt HD, dar per total nu stiu daca merita chiar facut abonament.

Concluzia mea: aplicatiile SMART par a fi la inceputul dezvoltarii lor, deci poate ne-ar ajuta sa fim mai permisivi. Ceea ce nu inteleg este de ce HBO GO, de exemplu, nu ofera suport (sau nu am gasit eu), si te trimit la operator, pentru o problema care este la ei, in aplicatia lor. I-ar ajuta sa sa imbunateasca.

Ca un side-effect, un astfel de forum se poate dovedi util, ca mai sharuim pareri si discutii . Chiar daca problema nu se rezolva in sine, faptul ca se dezbate si se incearca gasirea de solutii ma ajuta mai mult decat sa-mi bat capul singura :D

As mai avea niste intrebari, sper eu, simple:
- cum vin update-urile ptr o aplicatie care are un bug? Cu firmware -ul ptr smart ? Cu alte cuvinte, hopes for the future?
- pot accesa informatii privitoare la aplicatie (versiune, news etc) ?
- prin faptul ca samsung nu are o forma de validare, intelegem ca aceste apps nu se testeaza deloc? :D sau nu pot fi rejectate? na, eu as intoarce aplicatia inapoi la furnizor sa-si repare bug-ul :)

Multumesc de raspuns si pentru tot interesul acordat!

0
0
UE32F5570 / BD-F5100
Avatar utilizator
roraly
Cunoscător
 
Coeficient: 22 (votes: 34)

Mesaje: 147
Membru din: 17 Dec 2013, 12:57

Accesorii televizoare



Re: Aplicatia HBO GO - Fara subtitrari

Mesajde adi_krusell » 17 Dec 2013, 21:36

Salut.
- Update-urile pentru aplicatii sunt lansate de catre dezvoltatori si vin pentru fiecare aplicatie. Nu este necesar update de firmware. Atunci cand este disponibil un update, la lansarea aplicatiei, apare un pop-up care iti solicita acordul pentru actualizarea aplicatiei respective.
- Pentru informatii referitoare la versiunea unei aplicatii, mergi pe aplicatia respectiva si apasa "Tools". Se deschide un mic meniu, unde vei gasi printre alte optiuni si "Informatii".
- Nu cred ca cei de la Samsung nu au un sistem de validare pentru aplicatii. Mai degraba, nu sunt foarte interesati de toate aspectele sesizate de utilizatori. Sunt aplicatii in Smart Hub, care nu au suport pentru tastatura sau mouse, precum si alte bug-uri enervante.

2
0
UE40ES7000SXXH/SEK-1000/DIGI Smart CAM CI+ HD/Humax DIGI+C HD/A.C.Ryan PlayON!HD/Synology USB Station 2/ZyXEL NSA310/Nexus 7/Samsung Galaxy S4 I9505
"Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica: Nu merge nimic si nu stiu de ce."
Avatar utilizator
adi_krusell
Expert
 
Coeficient: 279 (votes: 480)

Mesaje: 696
Membru din: 17 Sep 2012, 11:37

Re: Aplicatia HBO GO - Fara subtitrari

Mesajde sammy » 17 Dec 2013, 23:07

Saltul de 1 min este mai bine decât deloc, dar tot este enervant dacă ai rămas la minutul 120 dintr-un film de 3 ore :D

Silverlight este un plugin destul de pretențios. Nicio șansă cu procesoarele acestor TV-uri.

Aplicațiile din SMART sunt dezvoltate în HTML cu Javascript, cel puțin așa erau când m-am uitat în secțiunea developer...
"Samsung Smart TV applications consist of a combination of HTML, CSS, Javascript, XML, image and other files." Oare Samsung România ar accepta o aplicație cu știri de pe acest forum? :) Zău că m-aș ambiționa.

Dacă nu au dat reject la aplicația de Youtube care a avut o problemă nasoală cu lag-ul la comenzi, eu cred că Samsung lasă în grija dezvoltatorului de soft, funcționalitatea... Nu este ca și la Apple unde aplicația ta poate să dispară de pe market fără explicații dacă mai mulți useri sesizează că nu este funcțională, mai exact fără bug-uri. Bine, este haios să comparăm cele 2 platforme. SMART-ul TV-urilor este cu puf...

Mulțumim pentru informații. Practic dintr-o discuție în alta ne dăm seama exact cum este aplicația, fără a testa cu un abonament :D

4
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Re: Aplicatia HBO GO - Fara subtitrari

Mesajde roraly » 18 Dec 2013, 09:39

Multumesc de raspunsuri.
Speranta mea merge deci catre un update de aplicatie :).

Silverlight merge impotmolit si pe PC, nu vreau sa ma gandesc ce-ar fi daca s-ar executa pe un Smart.
Inteleg ca Samsung are un SDK ptr dezvoltare, ceea ce e incurajator ptr developeri :D, si pana la urma o aplicatie de news feed care sa se alature supportului ptr samsung tvs personal o vad mai mult decat utila.

Aplicatia de HBO GO nu pare a fi mai mult decat un HTML 5 (cu niste controale video embed)+ javascript + css . At least on first sight. Mai simpla decat cea de pe PC, si cu toate astea, cu mai multe probleme . Pe care as putea sa le presupun ca fiind legate de compatibilitatea cu platforma pe care ruleaza.
De aceea sunt mai mult decat curioasa cum se descurca si alti utilizatori de HBO GO si care au Samsung TV. Posibil sa fie un bug doar pe modelul meu, ceea ce ar fi mai mult decat interesant :).

0
0
UE32F5570 / BD-F5100
Avatar utilizator
roraly
Cunoscător
 
Coeficient: 22 (votes: 34)

Mesaje: 147
Membru din: 17 Dec 2013, 12:57

Re: Aplicatia HBO GO - Fara subtitrari

Mesajde sammy » 18 Dec 2013, 09:50

Îți dai seama că șansele ca bug-ul să se manifeste doar pe TV-ul tău sunt undeva la zero :)
Este o aplicație "first release", poate de test, poate să facă și ei un mic studiu de piață să vadă câte accesări vin din partea celor care au TV Samsung... deși HBO GO am înteles că nu-i un concept de ieri de azi, deci ar trebui să știe cam ce potențial are.
Aștept cu nerăbdare un update prin care să facă aplicația mai utilizabilă... pentru 10 lei chiar și eu aș vrea să am acces la documentarele de pe acolo. Am văzut câteva titluri interesante.

Cu toate că aș putea solicita și eu un card CI+ de la RDS, perspectiva rulării "on-demand" a ceea ce se găsește pe acest "hub" mi se pare mai ok. Calitatea imaginii am văzut că-i destul de ok, întreruperi nu am avut la cele 3-4 trailere pe care le-am rulat.

0
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Re: Aplicatia HBO GO - Fara subtitrari

Mesajde roraly » 18 Dec 2013, 13:17

M-ar mai consola sa fie asa, vorba aia, sa nu mi se intample numai mie :lol: Deocamdata insa nu s-a mai anuntat nimeni :D
Ca si continut, din parerea pe care mi-am format-o pana acum, HBO GO chiar merita atentie. Intr-adevar, nu suporta inca HD. Dar ai acces la toate serialele /filmele/documentarele difuzate de HBO (Romania), ba si in plus (difuzate in America). De exemplu, mi-a placut sa gasesc pe langa sezoanele"In Deriva" si pe cele ale omologului sau american "In Treatment". Din pacate nu l-am putut viziona fara subtitrare :D.
Calitatea imaginii si streaming-ul sunt ok, fara intreruperi. Poate plimbatul prin aplicatie si selectia prin comenzi se mai petrece cu delays (desi nu chiar ca cele din Youtube).
Pentru ca am trecut relativ recent pe Smart, toate acestea mi se par inca incredibile :lol:. Iar Samsung TV imi pare ca este si va fi cea mai buna alegere, eu trebuie sa ma mai perfectionez :D

2
0
UE32F5570 / BD-F5100
Avatar utilizator
roraly
Cunoscător
 
Coeficient: 22 (votes: 34)

Mesaje: 147
Membru din: 17 Dec 2013, 12:57


Următorul

Înapoi la SMART

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

Despre noi

Comunitatea detinatorilor de televizoare Samsung.

cron
Adaptor audio optic la RCA, toslink la jack. Decodor Dolby Digital si DTS.
Inchide