Samsung 40F6400 Ecran Patat (bleeding backlight)

2013

Samsung 40F6400 Ecran Patat (bleeding backlight)

Mesajde samsung » 05 Feb 2014, 01:54

Salut baieti !
De 2 saptamani am luat un Samsung 40F6400.

Ziua l-am primit, am fost foarte incantat insa surpriza a aparut seara cand m-am uitat prin programe si cand am mai pus si un film am fost dezamagit total: Ecranul e iluminat neuniform (patat prin toate colurile), bleeding backlight pur ce sa mai!

Am luat legatura cu samsung romania si mi sa explicat ce sa setari sa fac (evident setari care il fac numa televizor sa nu fie, era vorba de setari la profilu de culori dar rezultatul a fost extraordinar de ,,apa de ploaie,, dupa care au promis ca vine un tehnician sa traga o privirea (cu privitu o sa ramana si el si eu bineinteles ) mare scula de bascula nu are ce face! Am primit sms ca o sa fiu contactat de o persoana autorizata Samsung in vederea constatarii etc.)

Tinand cont ca nu dau 2 bani pe tehnicianul care trebuie sa vina si sa imi spuna ca problema e cunoscuta si ca fix un pix!

Ce ma sfatuiti sa fac mai departe ? Banuiesc ca cu garantia nu fac mare chestie!

Am atasat si niste poze (3 poze ), poze facute cu ce am avut si eu prin casa!

https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing

1
0
Samsung 3D 40F6400
Avatar utilizator
samsung
Interesat
 
Mesaje: 23
Membru din: 28 Ian 2014, 20:51

Re: Samsung 40F6400 Ecran Patat (bleeding backlight)

Mesajde sammy » 05 Feb 2014, 12:19

@samsung,
in primul rand te rog sa incerci sa scrii corect. Am stat 2-3 minute sa-ti editez postul doar ca sa fie un topic inceput cat de cat ok. Nu te supara, este doar o rugaminte. Probabil ai scris de pe tableta sau ceva de genul... ;)

Revenind la problema ta... Nu neg ca este posibil ca tv-ul tau sa aiba clouding dar din pozele atasate pot sa constat ca acestea au fost facute cu timp de expunere mare, pentru ca scrisul este foarte alb (glowing) si sunt miscate.

Si eu as putea accentua cloudingul cu niste setari ale aparatului foto, cu toate ca-l pun pe trepied, daca-i dau timp de expunere 10 secunde iese un ecran COMPLET "pătat". Fara doar si poate.

Ok, revenim la buna credinta si nu pun la indoiala ca tu de fapt ai probleme reale cu acest ecran. Nu-i ridicam nici noi in slavi pe tehnicieni, dar daca pornesti de la premisa ca-i "fix un pix", ca nu dai 2 bani, etc... (noi apreciem parerile fiecaruia si in principiu fiecare se exprima cum vrea) dar incercam sa nu fim flegmatici si batjocoritori din start. Revenind, sa nu ma intelegi gresit, dar practic tu ce poti face? Sa returnezi TV-ul magazinului de unde l-ai cumparat (asta daca ai fost inspirat sa nu te uiti neaparat la 200 RON sa cumperi de la ceva magazin de subsol), sau, daca totusi l-ai luat de la magazin gen "cel mai mic pret, nu are importanta calitatea serviciilor de service), iti recomand sa apelezi tot la un "tehnician de ala fix pix" pentru ca el poate avea bunavointa sa "recunoasca" o problema si sa de-a o fisa de service catre importator prin care zice el ca, considera TV-ul pentru inlocuit.

Deci, REPET, nu pun la indoiala faptul ca pe tine chiar te supara acel clouding, ca la tine se vad petele in orice moment (nu doar pe negru) si ca pozele nu au fost facute in scop de "denigrare" a unui TV de "succes", adica cred ca s-au vandut foarte multe de cand au aparut si nu am avut discutii despre clouding la fel cum, sa zicem ca erau pe ES6100.
Teoretic, un TV, orice marca ar fi, cu backlight la maxim (adica 20) cu contrast relativ mare, are clouding sever daca vrei sa faci o poza in a demostra NEuniformitatea iluminarii panelului. DAR, daca te uiti la programe TV si acele pete nu se vad, in mod normal, decat pe negru... Atunci ai sa ai de cautat mult si bine dupa alt TV, Samsung sau nu.

Eu, pentru testele de clouding, poze facute cu DSLR, trebuie sa dau importanta setarilor aparatului pentru ca poza sa reflecte intocmai imaginea pe care o vad eu cu ochiu liber. Intelegi ce zic? Unele poze gasite pe google cu teste de clouding sunt total irelevante. Si din nou ma repet, nu spun ca pozele tale sunt irelevante dar eu te intreb, daca tot ai facut pozele cu ce ai prin casa, nu observi o diferenta intre pozele rezultate si imaginea pe care o vezi cu ochiul liber? Tocmai ca nu ai un aparat foto cu setari capabile de un clouding test. Si aici nu zic ca nu vezi tu cu ochii petele ci ca sunt diferente intre pozele tale si ceea ce vezi de fapt.

In incheiere vreau sa zic ca vorbele mari precum "am fost dezamagit total" nu impresioneaza pe nimeni. Pe noi, membrii acestui forum nu ne intereseaza daca tu pastrezi sa nu TV-ul Samsung, intelegi? Dar trebuie sa spun neaparat ca NU, repet NU aparam in vre-un fel 40F6400 care este foarte posibil ca pe unii sa-i nemultumeasca. Nu este treaba noastra. Este treaba Samsung sa-si multumeasca clientii. Prin urmare chiar te rugam sa mergi la un tehnician, sa te abtii sa-i spui ce parere ai despre ei si sa incerci o "negociere" de INLOCUIRE sau RETUR.

Poate ai sa consideri ca am fost cam "acid" in raspunsul meu, insa pe moment ti-am scris ce cred... ce stiu, ce am mai discutat pe aceasta tema. Nu este niciun subiect nou, cel de clouding, nici pentru Samsung, nici pentru LG, pentru ca panel iluminat perfect nu gasesti nici la TV-urile care costa cat un autoturism.

Aici poti vedea ce setari fac pentru testul de clouding: 46F5300 clouding test, si este vorba de un ecran ceva mai mare, un model ceva mai ieftin. Parerea mea este ca-i un ecran bun si tot il puteam face cu clouding pe el asa la modul serios.

Bun, deci sfatul meu este sa incerci un retur la magazin (cu garantia nu rezolvi) sau sa demonstrezi unui tehnician ca imaginea este inacceptabile pentru tine. Mergi cu un stick la tine, un film pe culori inchise (intuneric) si-i areti petele de lumina pe fond negru. Parca au fost ceva cazuri in care s-a inlocuit panelul sau sistemul ala de iluminare. Apoi te arati dezamagit ca tu nu ai dat banii pe un TV nou ca la cateva zile sa sufere o "interventie asa majora". Repet, totul tine de furnizor. Samsung, la cate zeci de mii de TV-uri au vandut din acest model, probabil nu va da importanta impedimentului.
Mai degraba ne-ar bucura daca ar da curs solicitarilor noastre de imbunatatiri din firmware...

Cu respect,

8
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Re: Samsung 40F6400 Ecran Patat (bleeding backlight)

Mesajde ioany » 05 Feb 2014, 12:50

Remarcabila rabdarea de a oferi un raspuns atat de "voluminos" unui post ce nu prea merita asta. Chiar daca anumite produse nu reusesc sa ne satisfaca asteptarile sau chiar au unele defectiuni ,cu atitudinea asta greu de rezolvat ceva.

2
0
SAMSUNG 32F6400,SAMSUNG 40F8000
ioany
Experimentat
 
Coeficient: 56 (votes: 82)

Mesaje: 173
Membru din: 25 Noi 2013, 20:31

Re: Samsung 40F6400 Ecran Patat (bleeding backlight)

Mesajde samsung » 06 Feb 2014, 17:17

Ce sa zic....... Am 3 leduri acasa : un VORTEX 81cm ( 170 euro ) nu are nici ce mai mica pata pe ecran cu luminozitatea la maxim + inca un Toshiba fara pata, amandoua televizoare LED ieftine de 81 cm , dar samsungul care e de 3 ori mai scump are bleeding backlight ce pot sa mai zic asa au fost si asa o sa fie. Cazuri sunt cazuri au fost si o sa mai fie atat timp cat noi cumparatorii trecem peste o mica pata, nu avem un ochi fin si acceptam sa cumparam si nu ii aratam cu degetul, nu o sa se inbunatateasca nimic atat timp cat le cumparam cu ochii inchisi si ne prefacem ca sunt extraordinare !

Am trimist TV-ul inapoi si astept altul in schimb sa vedem ce primesc acum ( sper sa prin lozul cel bun )

1
0
Samsung 3D 40F6400
Avatar utilizator
samsung
Interesat
 
Mesaje: 23
Membru din: 28 Ian 2014, 20:51

Accesorii televizoare



Re: Samsung 40F6400 Ecran Patat (bleeding backlight)

Mesajde sammy » 06 Feb 2014, 23:07

Este bine ca ai reusit sa-l returnezi. Poate urmatorul va fi ok. Sa ai noroc.

1
0
Avatar utilizator
sammy
Reviewer
 
Coeficient: 571 (votes: 1010)

Mesaje: 3405
Membru din: 09 Sep 2012, 12:26
Localitate: In your TV!

Re: Samsung 40F6400 Ecran Patat (bleeding backlight)

Mesajde samsung » 08 Feb 2014, 13:48

Multumesc !

Revin cu noutai in functie de cum evolueaza turul si returul

0
0
Samsung 3D 40F6400
Avatar utilizator
samsung
Interesat
 
Mesaje: 23
Membru din: 28 Ian 2014, 20:51

Re: Samsung 40F6400 Ecran Patat (bleeding backlight)

Mesajde samsung » 13 Feb 2014, 17:45

Am primit e-mail, maine o sa primesc alt televizor dupa ce pe primul l-am returnat datorita bleeding backlight (deranjant pt ochiul meu) ! Nu ma asteptam sa merga asa repede totul ! Sper ca de data asta sa primesc unu ''mai bun'', revin cu informatii maine !

1
0
Samsung 3D 40F6400
Avatar utilizator
samsung
Interesat
 
Mesaje: 23
Membru din: 28 Ian 2014, 20:51

Re: Samsung 40F6400 Ecran Patat (bleeding backlight)

Mesajde samsung » 15 Feb 2014, 16:54

Am primt TV-ul noul TV in 6 zile de la returnarea celui cu bleeding backlight, totul a decurs de minune ! Am platit doar 30 ron returul si am primit un nou TV care nu mai are bleeding backlight, ma bucur ca am ales sa returez TV-ul.

Sfatuiesc pe toata lumea cu ochi fin sa faca aceelasi lucru !

0
0
Samsung 3D 40F6400
Avatar utilizator
samsung
Interesat
 
Mesaje: 23
Membru din: 28 Ian 2014, 20:51



Înapoi la Seria "F"

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

Despre noi

Comunitatea detinatorilor de televizoare Samsung.

cron
Adaptor convertor audio toslink la rca.
Inchide